Andorra es mobilitza per confeccionar mascaretes

Mascaretes Andorra té com a objectiu confeccionar mascaretes per a aquells col·lectius que més les necessitin davant la crisi sanitària de la Covid-19. Fins ara, més de mig miler de voluntaris s’ofereixen per fer mascaretes, que es distribuiran a comerços i farmàcies d’Andorra com a mesura de protecció complementària al Coronaviurs.

Les mascaretes es començaran a enviar a partir d’aquest dilluns 23 de març al Govern perquè es puguin repartir als col·lectius que més ho necessitin.
Per tant, aquestes mascaretes no es vendran ni es distribuiran entre el personal de l’hospital, que es troba a primera línia amb els pacients afectats pel Covid-19. Les mascaretes es repartiran com a protecció complementària entre els treballadors de comerços de primera necessitat i les farmàcies que es mantenen obertes aquests dies, ja que tenen una eficàcia de protecció de fins a un 70%, mentre que la de les quirúrgiques és d’un 80%. 

Malgrat que aquestes mascaretes no són útils pels professionals sanitaris, sí que poden ser-ho per a la població. Així que si a tu també t’interessa fer mascaretes a casa i tens a l’abast roba de cotó, plàstic o gomes elàstiques, pots seguir les indicacions publicades a la pàgina web dels voluntaris de Mascaretes Andorra, així com veure les explicacions d’una de les modistes de Textiland, on mostra com fabricar-les.
En aquest sentit, tingues en compte que el més important és el plàstic protector que es col·loca entremig de les teles!

Recorda… la millor manera d’evitar el contagi és el confinament, però si has de sortir pel que sigui amb mascareta, quan tornis a casa rent-la a la rentadora entre 60 i 70 graus o bé desinfectar-la amb lleixiu durant mitja hora amb aigua calenta.

Deixa el teu comentari