Com treure’s els guants correctament per evitar contagis?

Posar-se i treure’s els guants s’ha convertit en un gest habitual del nostre dia a dia per tal d’evitar el contagi i propagació del Covid-19.
Ara bé, quina és la manera correcta de treure’s els guants, després de fer la compra, per exemple? Si ho fas de manera incorrecta pots contribuir al contagi del Coronavirus!

Quina és la manera correcta de treure’s els guants?

Molts supermercats ofereixen guants a l’entrada de l’establiment, ja que són molts els productes que es toquen i amb aquest gest es pot evitar la transmissió del Coronavirus a través del contacte. Això sí, cal tenir en compte la manera correcta de posar-se’ls i treure-se’ls.

Primer de tot, és important tenir les mans netes perquè quan ens els posem no quedin rastres a la superfície dels guants, amb els quals tocarem els articles. Una recomanació és no tocar els articles si no els volem posar al carro de la compra.

Un cop hem utilitzat els guants ens els traurem. No ho podem fer com faríem habitualment ja que qualsevol contacte del guant amb la pell podria contagiar-nos, així que ho farem amb uns gestos amb els quals ens hauríem de familiaritzar:

  • Amb dos dits d’una mà pessigarem el palmell de l’altra i amb l’ajuda del dit cor retirarem el primer guant.
  • El que ens hem tret l’arruguem i el deixem dins el palmell de la mà amb guant.
  • Després, el dit que ens vagi millor de la mà neta el ficarem a l’interior de l’altre i l’estirarem.

Vídeo sobre com treure’s els guants correctament?

Font: pots veure el vídeo de som treure’t els guants correctament per evitar contagis en aquesta notícia d’Andorra Difusió: https://www.andorradifusio.ad/noticies/treure-guants-supermercat-correctament-evitar-contagis

Deixa el teu comentari