Informació d’interès per a les empreses andorranes en relació amb la crisi de la Covid-19

andorra covid19

La CASS informa sobre com tramitar les baixes i exempcions relacionades amb la Covid-19

En la llei òmnibus de mesures urgents per fer front a la crisi derivada del coronavirus, la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) hi té una part important. La CASS gestiona, per exemple, les baixes per aïllament o les exempcions de pagar cotitzacions. En la seva pàgina web hi pots trobar tots els detalls.

En aquest sentit, la CASS informa a empresaris i assalariats sobre com accedir a les mesures de suport per la situació d’emergència sanitària, un cop la llei entri en vigor.

  • Així, les baixes laborals de persones aïllades per la Covid-19 les tramitarà directament el ministeri de Salut i seran considerades accident laboral. També les baixes de les persones que ja hagin estat diagnosticades. En aquest cas, però, seran els metges els que les tramitaran.
  • El personal sanitari o dels sectors que es mantenen actius i que no tingui assegurança complementària, cobraran un complement per poder arribar al 100% del salari.
  • Els autònoms que hagin de gestionar la suspensió de la cotització pel període d’aturada o acollir-se a una base de cotització equivalent al salari mínim, ho hauran de fer a través del web de la CASS i no caldrà disposar del certificat digital.
  • També hauran de fer el tràmit per internet les empreses que hagin suspès l’activitat i demanin l’exempció de pagament de la part empresarial de les cotitzacions dels seus treballadors. El Govern assumirà aquest cost.

Altres ajudes