Test d’anticossos massiu

El dimecres 29 es començarà a fer els test als sanitaris i les persones voluntàries que participaran en aquest projecte.

El dilluns 4 de maig s’iniciarà el test a la població en general, a partir del dimecres 29 es comunicaran les hores convingudes a tots els que s’ han registrat.

Protocol

Horari: 8:00 – 20:00h

  • Fase 1 : 10 dies
  • Descans:14 dies 
  • Fase 2: 10 dies

Espais habilitats:

Canillo: aparcament prat del riu. Una zona de control amb 4 stoplabs, 3 per vehicles i 1 per vianants.
Encamp: Funicamp, poliesportiu d’Encamp i poliesportiu del Pas de la casa. Tres zones de control amb 9 stoplabs, 7 per vehicles i 2 per vianants
Ordino: Aparcament Prat del Call. Una zona de control amb 4 stoplabs, 3 per vehicles i 1 per vianants.
La Massana: Zona de Santa Caterina. Dues zones de control amb 7 stoplabs, 6 per vehicles i 1 per vianants.
Andorra la Vella: Aparcament vertical del Prat de la Creu, Centre de Congressos i Parc de bombers. Dues zones de control amb 19 stoplabs, 17 per vehicles i 2 per vianants. (Els transfronterers podran fer-se el test al Parc de bombers)
Sant Julià de Lòria: Aparcament Prat Nou. Una zona de control amb 7 stoplabs, 6 per vehicles i 1 per vianants.
Escaldes-Engordany: Zona aparcament Prat Gran. Una zona de control amb 10 Stoplabs, 9 per vehicles i una per vianants.

Es faran uns 8.000 test per dia en el conjunt dels stoplab (59) distribuïts en 11 zones de control i 7/11 controls mòbils. (Stoplab- és la taula on es farà el test)
Un sanitari realitzarà la punció i els auxiliars interpretaran les dades i les introduiran al sistema.
376 sanitaris i equips de suport
348 efectius logístics formats per: personal del comú, voluntaris de la creu roja, agents de circulació i protecció civil.

Recomanacions

Es recomana que tots els que puguin vagin amb el seu vehicle a realitzar el test, amb tota la unitat familiar convivent dins del mateix vehicle. La prova durarà uns 5 minuts per persona. Important respectar els horaris assignats i anar-hi amb la mascareta i el carnet de la CASS.

Es crearà un centre de comandament, des d’on es farà un seguiment del procés.

L’objectiu es poder tornar a la normalitat el més aviat possible i el test ens ajudarà a fer-ho. L’èxit de l’estudi dependrà de que el major nombre de persones es facin el test, així que és important que el màxim número de persones es registrin a la pàgina facilitada per Govern https://coronavirus.govern.ad , de moment la plataforma ha registrat 53.000 inscrits.

El resultat de la prova, que es coneixerà passats 15 dies, és el conjunt dels dos test, el segon es realitzarà 14 dies després del primer. En cas que el test detectés una IgM alta, la persona coneixeria els resultats el mateix dia, ja que se li hauria de fer una PCR per saber si necessita tractament o ser aïllada.

Les persones positives però asimptomàtiques estaran de baixa laboral fins el moment de l’alta mèdica, és a dir quan hagi tingut 2 resultats de PCR negatiu.

Deixa el teu comentari